in

Kod Baderne, Umaga i Buja: Tri naleta na divljač u jednom danu

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Na području Istre evidentirana su sinoć i noćas tri naleta na divljač.

Prvi nalet na divljač evidentiran je jučer oko 20,40 sati u naselju Ungarija kraj Umaga kada je 26-godišnjak automobilom Audi, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja je nakon udara u automobil uginula. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo. Drugi slučaj zabilježen je oko 23,30 sati u Krasici kraj Buja kada je 27-godišnjak automobilom Audi, zagrebačke registracijske oznake, prednjim dijelom udario u divlju svinju koja se potom udaljila. Posljednji slučaj evidentiran je 20. travnja oko 1,45 sati u Baderni kada je 24-godišnjak automobilom Renault, pulske registracijske oznake, udario u srnu koja se nakon udara u automobil udaljila.

U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 20. travnja 2023.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

Uplatila za tenisice preko lažne stranice. Ostala i bez njih i bez novca

policija mup mjerenje brzine

U petak u cijeloj Istri 24-satni nadzor brzine kretanja vozila