in

KOD POREČA: Kaznena prijava protiv vozača glisera koji je teško ozlijedio ronioca

Ilustracija MUP

Protiv njemačkog državljanina podnosi se kaznena prijava jer je kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao nesreću u akvatoriju Červar-Porta u kojoj je teško ozlijeđen ronilac

Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim njemačkim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

Njemačkog državljanina sumnjiči se da je 9. kolovoza upravljao gliserom njemačkih oznaka na 200-tinjak metara od obale. U jednom trenutku gliser je prešao preko 59-godišnjeg ronioca koji je obavljao športski ribolov bez istaknute plutače te je ronilac zadobio teške tjelesne ozljede. Muškarac je prevezen u pulsku bolnicu gdje je i zadržan zbog težine ozljeda na daljnjem liječenju.

Zbog sumnje da je kršenjem propisa o sigurnosti prometa tako ugrozio promet da je izazvao opasnost za život ili tijelo druge osobe, protiv 57-godišnjeg njemačkog državljanina podnosi se kaznena prijava nadležnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 11. kolovoza 2023.

Ilustracija policija - MUP

POREČ: Uhićeni počinitelji koji su teško ozlijedili muškarca kod noćnog kluba

kombi mup policija marica

U Umagu uhićen trojac koji je krao skupe bicikle