in

Krađe po plažama su svakodnevnica – Evo što savjetuje MUP

Ilustracija Policijska uprava istarska

Policija apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete

Pulska policija istražuje dva slučaja krađe sa plaža. Naime, 8. kolovoza nepoznati je počinitelj na plaži Golubove stijene na području Pule otvorio torbu u vlasništvu 25-godišnjeg talijanskog državljanina iz koje je otuđio novčanik i novac, čime ga je oštetio za više tisuća kuna.

Drugi slučaj zabilježen je idućeg dana u jutarnjim satima na plaži na Valovinama, kada je nepoznati počinitelj otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, slušalice i sunčane naočale, u vlasništvu 20-godišnjeg hrvatskog državljanina kojom prilikom ga je oštetio za više tisuća kuna.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Kako smanjiti mogućnost krađe s plaže:

  • Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete.
  • Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se o krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i slično).
  • Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno.
  • Osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja.
  • Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti.
  • Sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila.
  • Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe.
  • Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni.
  • Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.

Izvor Policijska uprava istarska

Foto Policijska uprava istarska

BUJE: Dobio 20.000 kuna kazne zbog vožnje s preko 2 promila

Poreč: U petak još jedna radionica “Prije mora do Marafora”