in

Krali sve i svašta u Funtani i Medulinu. Mladiću obećali popraviti skuter pa ga zadržali

Ilustracija MUP

Protiv osumnjičenih muškaraca policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu

Pulska je policija u suradnji sa Policijskom postajom Poreč dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 40 i 43 godine te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo prijevare i dva kaznena djela teške krađe.

Muškarce se sumnjiči da su 10. srpnja 2022. godine doveli u zabludu 24-godišnjaka tako što mu obećali popraviti moped Aprilia koji mu potom nisu namjeravali vratiti već ga trajno zadržati, čime su ga oštetili za više stotina eura. Također ih se sumnjiči da su u periodu od 6. do 13. prosinca 2022. godine provalili u stan na području Medulina iz kojeg su otuđili električni bicikl, prijenosno računalo, televizor i druge predmete, čime su oštetili 56-godišnjeg vlasnika i autrijskog turista za nekoliko desetaka tisuća eura.
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenicisu također utvrdili sumnju da je dvojac u noći s 6. na 7. veljače 2019. godine u Funtani provalio u objekt u izgradnji, iz kojeg su otuđili razni alat, gorivo i druge predmete, čime su oštetili pravnu osobu iz Osijeka za nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici su izvršili pretragu doma koje koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronašli dio otuđenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, objavila je istarska policija 24. ožujka 2023.

Foto Nogometni klub Jadran Poreč

Porečki Jadran u subotu dočekuje Jadran iz Ploča

euro novac pixabay

U župnom uredu ukrao omotnice pune novca