in

Krenuli iz Poreča: Osumnjičeni zbog pokušaja ubojstva policajca i krijumčarenja migranata

Foto MUP

Nastavno na događaj o kojem smo izvijestili 3. studenog ove godine: Uhvaćen na djelu pa pokušao pregaziti policajca, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje kojim su obuhvatili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 53 i 31 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma. 

Zbog sumnje da je navedeno kazneno djelo počinio i treći sudionik, 44-godišnji hrvatski državljanin, kao i da je pored toga počinio i kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, policija će po njegovom izlasku iz bolnice nastaviti kriminalističko istraživanje. Naime, zbog ozljeda zadobivenih prilikom pokušaja bijega te zakonite i opravdane uporabe vatrenog oružja, 44-godišnjak je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima teže ozlijede koje nisu opasne po život. 

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 44-godišnjak ranije tog dana, 3. studenog, na području Poreča angažirao 53-godišnjaka i 31-godišnjaka da za novčanu naknadu prevezu osobe, za koje se sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku, do neposredne blizine državne granice kako bi mogle nezakonito prijeći na područje Republike Slovenije. Istog dana oko 12.35 sati na području oko naselja Brič, u blizini granične crte su ih u tom naumu spriječili policijski službenici koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija. Tijekom tog, ranije opisanog postupanja, dio osoba za koje se sumnja da su ih navedena trojica osumnjičenika krijumčarili, je pobjegao te se za njima intenzivno traga. 

Tijekom opisanog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u vozilu 31-godišnjaka pronašli i 27,50 grama marihuane te su vozaču izdali prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

Zbog sumnje da su krijumčarili migrante, policijski službenici su 4. studenoga u predvečernjim satima priveli 53-godišnjaka i 31-godišnjaka u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

parklet poreč zagrebačka ulica otvoren prvi u hrvatskoj foto tanja kocijančić

LIVING STREETS POREČ: Prvi parklet u Hrvatskoj uređen u Zagrebačkoj ulici

posao u aminessu novigrad presica

NOVIGRAD: Aminess traži dodatnih 1.000 radnika. Za njihovu edukaciju izdvaja milijun kuna