in

Kupio lažnu vozačku, ali nije ”prošla” na granici

Ilustracija MUP

Muškarac je stigao na granicu s krivotvorenom vozačkom dozvolom, no policijski službenici su posumnjali u njenu originalnost

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Naime, 27. kolovoza oko 22.15 sati, mladić je pristigao na granični prijelaz Kaštel s automobilom Passat, slavonskobrodske registarske oznake. Prilikom granične kontrole na izlazu iz zemlje predočio je policijskim službenicima talijansku vozačku dozvolu, no policijski službenici posumnjali su u njenu vjerodostojnost.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak kupio krivotvorenu vozačku dozvolu te ju je koristio kao pravu te je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 28. kolovoza u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Također mu je, s obzirom da je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna od 10.000 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

novac policija mup

Opljačkana mjenjačnica u Funtani

policija traka mjesto nesreće

Pet teže ozlijeđenih u nesrećama ovog vikenda kod Poreča i Učke