in

Lagali da su u tranzitu kako bi izbjegli samoizolaciju, pa boravili u Poreču, Petroviji i Puli

Ilustracija MUP

Pet osoba pokušao je izbjeći sigurnosnu mjeru samoizolacije tako da su prilikom prelaska granice prijavili da su samo u tranzitu

Bujska je policija ovog vikenda utvrdila da je pet osoba pokušalo izbjeći mjeru samoizolacije tako da su prilikom ulaska u Hrvatsku prijavili da su putnici u tranzitu.

Naime, 9. siječnja oko 11.40 sati, na granični prijelaz Kaštel pristupili su 60-godišnjakinja i 63-godišnjak, za koje je utvrđeno da su u Hrvatsku ušli 4. siječnja iz Slovenije te da su tada policijskim službenicima izjavili da su u tranzitu i da putuju u Bosnu i Hercegovinu. Budući da su izjavili da samo tranzitiraju preko Hrvatske, muškarcu i ženi nije izrečena mjera samoizolacije, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako uopće nisu napustili Hrvatsku, već su cijelo vrijeme boravili na području Pule.

Već sljedećeg dana oko 10 sati, također na granični prijelaz Kaštel, pristupili su 51-godišnjakinja i 53-godišnjak, oboje državljani Bosne i Hercegovine, za koje je utvrđeno da u Hrvatsku ušli 9. siječnja oko 8 sati iz Bosne i Hercegovine kako bi otputovali u Italiju, no to nisu učinili u roku od 12 sati, već su prethodno boravili u Petroviji.

Oko 11.35 sati na isti granični prijelaz pristupila je 42-godišnjakinja, za koju je utvrđeno da je u Hrvatsku ušla 6. siječnja iz Bosne i Hercegovine te je policijskim službenicima izjavila da putuje u Njemačku i da je samo u tranzitu kroz Hrvatsku. No, umjesto da zemlju napusti u roku od 12 sati nekoliko dana boravila je na području Poreča.

Radi izbjegavanja sigurnosne mjere samoizolacije, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim prekršiteljima izdani su prekršajni nalozi na iznos od 8.000 kuna, priopćeno je iz istarske policije 11. siječnja.

Istarska policija: Dvoje teško ozlijeđenih u Peroju i Labinu

Zaraženo 6 od 18 vatrogasaca iz Istre koji su bili na intervenciji u Baniji