in

Lažna otmica u Istri: Zvao policiju da su ga zavezali u susjedovom stanu

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policija podnosi prijavu protiv mladića koji je lažno prijavio da su ga susjedi fizički napali i zatočili u stanu

Foto: Ilustracija

Pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo lažna uzbuna.

Policija je utvrdila kako je osumnjičeni 6. srpnja od 1.50 do 3.10 sati mobitelom nekoliko puta nazvao operativno dežurstvo Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet te je lažno prijavio probleme zbog kojih mu je potrebna policijska intervencija. Muškarac je prvo rekao da ga uznemiravaju susjedi u Ulici Jurja Dobrile u Pazinu, a potom da je zavezan u stanu susjeda da bi u posljednjoj komunikaciji s policijskom postajom rekao kako je uspio pobjeći nakon što je bio fizički napadnut i zatočen.

Policijski službenici postupali su po dojavama 24-godišnjaka te su utvrdili kako je osumnjičeni lažno obavijestio policiju o događaju koji iziskuje hitno djelovanje, odnosno utvrdili su da je počinio kazneno djelo.

Policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 10. srpnja 2023.

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Jurio Istarskim ipsilonom 231 km/h. Kazna je poprilično “paprena”

Foto di Gerd Altmann da Pixabay

Prevarena istarska tvrtka: Presreo mail i poslao tvrtki drugi broj računa. Šteta jako velika