in

Majka iz Istre ostavila djecu u hladnoj kući i otišla s dečkom. Dječak (15) kuhao mlađoj braći

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Protiv majke iz Istre podignuta optužnica

Troje djece, od kojih najstarije ima 15 godina i koje je brinulo o drugo dvoje mališana od kojih je jedno vrtićke dobi, bilo je samo u kući od 1. do 4. siječnja ove godine u jednom istarskom mjestu. Tu nesavjesnu odluku je svjesno donijela njihova majka koja je s dečkom otišla njegovoj bolesnoj majci u Slavoniju, piše Jutarnji list, dodajući da se nije vratila odmah kući niti kada su joj javili iz Centra za socijalnu skrb da su joj djecu oduzeli. Naime, oni su joj javili to 4. siječnja, a nesavjesna majka se vratila tek 9. siječnja.

Djecu je ostavila u mračnom i hladnom prostoru bez grijanja. Dio prostorije je bio poplavljen vodom i po podu je bio razvučen produžni kabel kako bi se djeca mogla grijati grijalicom.

Kad su djelatnici nadležnih službi po saznanju da u kući djeca borave bez nadzora roditelja, ušli u ta četiri zida ostali su zatečeni. Troje djece stajalo je jedno uz drugo neposredno uz vrata. Dvoje starijih na sebi je nosilo bunde, a najmlađe je bilo samo u majici. Govorili su da će se mama brzo vratiti – samo nisu znali kada. Kuća je bila ledena, a najstarije dijete je reklo da brine o mlađoj braći i da im kuha.

Prilikom njihova izvođenja iz kuće jer im je dano do znanja da ne mogu sami živjeti u kući i u takvim ugrožavajućim okolnostima, troje braće bilo je mirno i poslušno. No po izlasku, umjesto da uđu u službena vozila, krenuli su trčati. Iako su pobjegli brzinom munje, sustignuti su na kolodvoru i smješteni, potom, u odgovarajuće ustanove.

Za vještaka okrivljena majka ima ovisni poremećaj ličnosti, a za tužiteljstvo je grubo povrijedila djetetova prava pa je prijavljena za tri kaznena djela protiv braka, obitelji i djece. U optužnici koji su nedavno protiv nje podignuli traže djelomično uvjetnu kaznu od 18 mjeseci od čega bi iza rešetaka morala provesti pola godine, dok bi ostatak bio uvjet s petogodišnjim rokom kušnje. 

Cijeli članak pročitajte na Jutarnjem na linku: Jutarnji list – Majka ostavila troje djece u poplavljenoj i mračnoj prostoriji i otišla s dečkom u Slavoniju

Foto Istarska zimska liga u trčanju

Kreće nova sezona Istarske zimske lige u trčanju

haker cyber kriminal internet

Udvaraču na Facebooku uplatila 22.000 eura pa shvatila da je sve laž