in

MARČANA: Otvorio kafić i ugrozio zdravlje ljudi – Gosti u rano jutro pili alkohol

Policijski službenici priveli su vlasnika ugostiteljskog objekta koji je radio unatoč zabrani u vrijeme epidemije virusa Covid-19

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 67-godišnji državljanin Srbije počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Operativnim radom na terenu policijski službenici prikupili su informacije da ugostiteljski objekt na području Marčane radi suprotno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kojom je obustavljen rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga pa su tako u ponedjeljak, 21. prosinca oko 7.45 sati, u ugostiteljskom objektu zatekli 67-godišnjeg vlasnika, 69-godišnju djelatnicu i dva gosta u dobi od 53 i 62 godine. Gosti su sjedili za stolom i konzumirali alkoholna pića, a ni oni ni djelatnica nisu nosili maske za lice. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policijski službenici izdali su im prekršajne naloge, dok se protiv vlasnika objekta podnosi kaznena prijava te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Foto MUP

Istra – U utorak 63 novih slučajeva, duplo više izliječenih i jedna preminula osoba

Prijetio smrću i iznuđivao zbog nepostojećeg duga