in

Martinje u Poreču: Muškarci u zatvoru jer su vozili pijani

Ilustracija MUP

Dvojica muškaraca završila su ovog vikenda u zatvoru na 15 dana nakon što su zatečeni na Poreštini u počinjenju više težih prometnih prekršaja.
 
Porečka policija 11. studenog oko 22.10 sati zaustavila je u Novoj Vasi vozilo Citroen, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnjak. Nakon provedene kontrole, policijski službenici utvrdili su kako je muškarac vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, odnosno prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1.06 promila.
 
Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni sud, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana. Budući da su utvrdili kako je vozilo, kojim je vozač upravljao, u vlasništvu 23-godišnje putnice u vozilu, policijski službenici su prekršajno sa 3.000 kuna sankcionirali i vlasnicu vozila koja je dala vozilo na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati vozilom.
 
Drugi slučaj zabilježen je 12. studenog oko 00.30 sati u Ulici Matije Vlašića u Poreču kada su policijski službenici za upravljačem Fiata pulskih registracijskih oznaka zatekli 46-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Nakon izvršene kontrole, utvrdili su kako je muškarac vozilom upravljao dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta radi ranije prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.75 promila.
 
Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, objavila je istarska policija 14. studenog 2022.

Foto KRSG Poreč

POREČ: Gresa Ramadani vicepravkinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

kombi mup policija marica

Mlada djevojka uhvaćena zbog krađe u shopping centru