in

Vozač u Istri ide u zatvor: Prošao na crveno, bježao policiji, vozio drogiran… Toga ima još

Ilustracija MUP

Pulska je policija zbog niza prometnih prekršaja uhitila i sankcionirala 39-godišnjeg vozača, a njegovog 29-godišnjeg suvozača zbog neovlaštenog posjedovanja oružja

Policijski službenici su jučer oko 3.40 sati na raskrižju Nazorove i Mutilske ulice u Puli uočili automobil s probnim registracijskim oznakama, koji je prošao kroz crveno svijetlo na semaforu. Vozač se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je bježao kroz pulske ulice sve do raskrižja Ulica  Josipa Krmpotića i Mletačke, gdje se zaustavio.

Kontrolom je utvrđeno kako je 39-godišnjem vozaču isteklo važenje vozačke dozvole još 2019. godine. Također je utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem droge i da je vozilu isteklo važenje probnih tablica.

Po zaustavljanju vozila, 29-godišnji suvozač pokušao je pobjeći, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i utvrdili da kod sebe ima bodež, što je Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana zabranjeno tako da je policija protiv njega pokrenula prekršajni postupak.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, protiv 39-godišnjeg vozača policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od šest dana, objavila je istarska policija 14. studenog 2023.

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska mup

Istra: Ukrali metalne rešetke s nogostupa za pješake

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

MUP podsjeća na kazne: Ako putujete izvan Istre ne zaboravite na zimsku opremu