in

MUSALEŽ: Završili u pritvoru zbog prijetnje smrću policajcima

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 25-godišnjak počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje, a da je 23-godišnjak počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, priopćila je danas Policijska uprava istarska.

U utorak, 26. ožujka, oko 17.30 sati, policijski službenici postupali su po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u mjestu Mušalež na području Poreča. Nakon dolaska policijskih službenika, jedan od sudionika događaja, 25-godišnjak, počeo je vrijeđati policijske službenike te se dao u bijeg. Policijski službenik ubrzo ga je sustigao, no muškarac ga je odgurnuo, a potom je i prijetio smrću prisutnim policijskim službenicima i članovima njihovih obitelji.

Dok su policijski službenici postupali prema 25-godišnjaku, 23-godišnjak je prišao jednom policijskom službeniku i s leđa ga uhvatio za vrat, pokušavajući ga spriječiti u obavljanju zadaće.

Obojica muškaraca dovedena su u policijsku postaju te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27. ožujka, u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske radi počinjenja kaznenih djela, dok se radi počinjenja prekršaja, protiv njih podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. 

vrsar

VRSAR: Lopovi pokrali jahtu

POREČ i NOVIGRAD gase svjetla u akciji “Sat za planet Zemlju”