in

Muškarac koji je prijetio škarama u Puli prijavljen za 15 kaznenih djela – pokušaj ubojstva, prijetnje, oštećenje tuđe stvari…

Osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu policije, uz kaznenu prijavu za 15 kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Djelatnici Sektora kriminalističke policije PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je u centru Pule građanima i policijskim službenicama prijetio škarama te su ga prijavili zbog sumnje da je počinio 15 kaznenih djela.

Mladića se tereti da je navedenog dana počinio pet kaznenih djela prijetnje, tri kaznena djela teško ubojstvo (u pokušaju), kazneno djelo oštećenje tuđe stvari i kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari (u pokušaju). Osumnjičen je da je 7. prosinca oko 16.30 sati oštetio metalne šipke koje služe kao zaštita i samovoljno napustio zdravstvenu ustanovu, nakon čega je u Kumičićevoj ulici pokušao protupravno oduzeti automobil 35-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine. Potom je sa škarama, koje prethodno uzeo u jednom trgovačkom obrtu, napao i pokušao usmrtiti 55-godišnjeg prolaznika u Veronskoj ulici i 77-godišnjeg muškarca u Flanatičkoj ulici, kao i jednu od policijskih službenica koja se od njega obranila policijskom palicom. Na Trgu Portarata 23-godišnjak je prilikom policijskog postupanja prijetio smrću dvjema policijskim službenicama koje su nad njim primijenile sredstva prisile, a nakon toga je prijetio trojici policijskih službenika u policijskoj postaji.

Osim za navedena kaznena djela, 23-godišnjak je prijavljen i za tri kaznena djela prijetnje i dva kaznena djela napada na službenu osobu, koja je počinio 27. studenoga u stanu u Eufrazijevoj ulici u Poreču. Tada je trojici policijskih službenika koji su došli po pozivu zbog njegovog agresivnog ponašanja prijetio smrću te je jednog policijskog službenika udario rukom u glavu, a drugog nogom u trbuh, nakon čega su ga policijski službenici svladali. U događaju su policijski službenici lakše ozlijeđeni, a mladić je tada smješten u zdravstvenu ustanovu, iz koje se samovoljno udaljio 7. prosinca, kada je počinio druga kaznena djela za koja ga se tereti.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 9. prosinca, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Zaražena koronom uhvaćena na granici u Plovaniji

ŽMINJ: Prijeteći pištoljem opljačkao benzinsku postaju