in

ISTRA: Na granici kod Kaštela sletio s ceste s imigrantima pa pobjegao

Foto Vatrogasci Umag

Nakon prometne nesreće, vozač je pobjegao s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć osobama koje je prevozio

Jučer oko 23.10 sati policijski službenici su na naplatnim kućicama Istarskog ipsilona u Umagu kontrolirali automobil, riječke registracijske oznake, kojim je upravljao nepoznati muškarac, dok se u vozilu nalazilo još pet osoba. Nakon što su ga policijski službenici zatražili dokumente, vozač je naglo pokrenuo vozilo i pobjegao. Policijska ophodnja uputila se za njim, dajući mu zvučne i svjetlosne znakove da se zaustavi, no vozač se na njih oglušio i nastavio je vožnju prema Plovaniji, čineći pritom prometne prekršaje i ugrožavajući druge sudionike u prometu.

Kod mjesta Kaštel, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom u zavoju i sletio s ceste, pri čemu se automobil prevrnuo na krov.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se pješice udaljio s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć osobama koje je prevozio. U automobilu se nalazilo pet stranih državljana tražitelja azila u Republici Hrvatskoj, i to dvije punoljetne osobe i troje djece. Muškarac je prevezen u riječku bolnicu te težina njegovih ozljeda zasad nije poznata, dok su žena i troje djece prevezeni u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da su žena i jedno dijete lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska vozača koji je izazvao nesreću i napustio ozlijeđene osobe, objavila je istarska policija 18. lipnja 2023.

Na licu mjesta bili su i umaški vatrogasci koji su objavili da je po zaprimljenoj dojavi na intervenciju upućeno četiri vatrogasaca s tri vozila.

policija traka mjesto nesreće

Velika tuga u Istri: U bazenu se utopilo dijete

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

NOĆ U ISTRI: Sletio s ceste, udario u znak i prevrnuo se na krov