in

Na porečkoj Materadi otrovan pas – Čuvajte svoje ljubimce!!!

Pas otrovan na Materadi

Udruga za zaštitu životinja SOS Šape upozorila je Porečane, posebice one koji ljubimce vode u šetnju na Materadu, da budu oprezni jer su ondje otrovani pas i dvije ptice. Slučajem se bavi policija.

-Dobili smo dojavu o dvije mrtve vrane kod hotela Materada, a otrovan je ondje i pas. Djelatnik Plave lagune obišao je okoliš kako bi ga pregledao, a obaviješteni su i policija i nadležni veterinar. Do utvrđivanja stanja pozivamo vlasnike kućnih ljubimaca na pojačan oprez na toj lokaciji, pozivaju iz SOS Šapa.

Radi se o psu jedne porečke obitelji koja nam je dojavila što se dogodilo.

-Supruga je prekjučer ujutro šetala psa kod hotela Materada. Odjednom je dobio napad trzavice i pjena mu je išla na usta. Borili se veterinari i mi da ga spasimo ali je sinoć nažalost uginuo. Zaključak veterinara – otrov ili pužomor, rekao nam je Porečan, vlasnik psa.

To nije prvi put niti jedini da se postavlja otro po javnim površinama. Otrovi su nažalost lako dostupni, posebice u ovo doba kada mnogi posjećuju agrarije. Stoga, čuvajte svoje ljubimce i nadajmo se da će policija uspjeti otkriti tko je postavio otrov na području Materade.

POREČ: Najbolji na Laurusu Nobilisu Naja Jugovac, Carlo Ghersinich, Roberta Radman i Ilari Stojnić

TAR: Čelnici UAB-a načelniku Stojniću uručili zahvalnicu