in

Naivno zaigrala nagradnu igru na internetu pa ostala bez puno novca

Foto Gerd Altmann za Pixabay - Ilustracija

Policija upozorava građane da budu oprezni te da dobro razmisle prije nego uplate novac nepoznatoj osobi

Pazinska policija istražuje slučaj prijevare putem društvene mreže, u kojem je 36-godišnjakinja oštećena za više stotina eura.

Naime, žena je pronašla na društvenoj mreži nagradnu igru u kojoj se rješavaju zadaci, a za svaki točno odrađeni zadatak, dobije se novac. Žena je započela s igrom te je osoba s kojom je bila u komunikaciji od nje zatražila da prethodno uplati određeni iznos novca, a potom je tijekom igre znala dobivati odgovor da je nešto krivo kliknula te da za nastavak i popravak zadatka mora ponovno uplatiti novac. Na taj je način uplatila više stotina eura, a kada je shvatila da je prevarena, događaj je prijavila policiji.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da dobro promisle prije nego uplate novac nepoznatoj osobi. Iako pomisao na brz dobitak kroz sudjelovanje u nagradnim igrama na društvenim mrežama može djelovati privlačno, zapamtite da ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, najčešće i nije istina.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.

kombi mup policija marica

OPET PEDOFILI U ISTRI: Na romobilu neovlašteno snimao djecu u kampu

Nesreća na pulskoj rivi - foto čitatelj

Policija našla vozača koji je prouzročio bizarnu nesreću pa pobjegao