in

Najava prometne akcije u Rovinju

Foto MUP

Policijski službenici će sutra u Rovinju provesti prometnu akciju Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji

Policijska postaja Rovinj nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu, pa će tako se u utorak 13. rujna od 9 do 11 sati, na području Rovinja provesti kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

U osam mjeseci 2022. godine utvrđeno je ukupno 4.419 prekršaja što je za 15% više prekršaja u odnosu na prošlu godinu.  Od toga utvrđeno je 749 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa što je za 61% više u odnosu na isti period prošle godine te 548 prekršaja nezakonite uporabe mobitela za vrijeme vožnje odnosno 13% više u odnosu na isto razdoblje 2021 godine.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku, najavila je PU istarska.

Ilustracija/Foto: PU istarska policija motori

Vikend na istarskim prometnicama bez težih posljedica

vrsar općinska uprava foto tanja kocijančić

Općina Vrsar objavila natječaj za stipendije