in

Napali i udarili u glavu policajce koji su asistirali na deložaciji nekretnine. Bili su pijani

Ilustracija - Foto MUP

Policijski službenici su jučer, temeljem zahtjeva nadležnog suda, pružali asistenciju prilikom pražnjenja i predaje u posjed nekretnine u Ulici Monte Giro u Puli. Prilikom pružanja asistencije, 56-godišnja hrvatska državljanka odbila je napustiti predmetni prostor, pa su policijski službenici nad njom uporabili sredstva prisile.

Neposredno nakon završetka asistencije, 46-godišnja hrvatska državljanka i 67-godišnji hrvatski državljanin narušavali su javni red i mir, a muškarac je u jednom trenutku i udario šakom u glavu policijskog službenika. Oboje su privedeni u policijsku postaju radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Prilikom policijskog postupanja 67-godišnjak i oba policijska službenika koja su postupala prema njemu zadobila su lakše tjelesne ozljede.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je žena bila pod utjecajem alkohola od 3.46 promila, a privedeni muškarac, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, odbio je alkotest.

Policijski službenici će osumnjičenog muškarca po dovršetku kriminalističkog istraživanja, tijekom dana, privesti u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će protiv njega i protiv 46-godišnjakinje podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu, objavila je istarska policija 20. listopada 2022.

stop palica auto policija

Pokušao provaliti u kuću u podne. Brzo je uhvaćen

foto mup bicikl

U Višnjanu, Raši i Puli ozlijeđeno troje biciklista