in

Našao bombu u šumi kraj Vrsara

Foto MUP - Ilustracija

Policija poziva građane da ne odbacuju u prirodu minsko-eksplozivna sredstva, već da ih predaju u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”

Porečka je policija oko 13 sati zaprimila dojavu o pronalasku bombe u šumi kraj Vrsara. Policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja i preuzeli ručnu bombu M75.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju, objavila je istarska policija 4. listopada 2023.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

POREČ/ROVINJ: Policija uhitila dva vozača. Vozili “pod gasom”, bez dozvole, pod zabranom…

Foto Marinela Žiković

Grad Poreč opet umirovljenicima sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje