in

Nesreća u Istri: Vozačica lupila teretno vozilo koje je zbog siline udara udarilo u metalni stup. Bila je “pod gasom”

Foto MUP

Policija isključila iz prometa dvoje vozača koji su prouzročili prometne nesreće vozeći pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom

U prometnoj nesreći koja se dogodila 22. prosinca oko 20,15 sati u Scalierovoj ulici u Puli nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Prometna nesreća se dogodila kada je 27-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravljala automobilom pulske registracijske oznake kolnikom Scalierove ulice. Vozačica je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udarila u parkirani teretni automobil, koji je od siline udarca udario u metalni stup. U nesreći nitko nije ozlijeđen.

Protiv vozačice se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na području Poreča se 23. prosinca dogodila prometna nesreća koju je također prouzročio vozač pod utjecajem alkohola.

Prometna nesreća se dogodila kada je 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,31 promila upravljao automobilom pulske registracijske oznake, kolnikom Ribarske ulice u smjeru ulice Svetog Antona. Vozač je u zavoju zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i udario u kamenu ogradu. U nesreći nitko nije ozlijeđen.

Vozač je isključen iz prometa te se protiv njega pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika u prometu policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, da brzinu kretanja prilagode uvjetima i stanju na kolniku i da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkohol.

Foto Policijska uprava istarska

U Vabrigi mladi vozač prouzročio nesreću pod utjecajem alkohola: Udario u kamenu ogradu

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Istra: Ulovili ga zbog šest krađa i nekoliko internetskih prijevara na područja Umaga i Novigrada