in

NESREĆA U NOVIGRADU: Zbog sudara 4 vozila ozlijeđeno 10 osoba – kriv mladi vozač kamiona bez vozačke dozvole

U Novigradu se u nedjelju, 18. kolovoza, oko 16.40 sati dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala 4 vozila, javljaju iz OKC-a Policijske uprave istarske. Nesreća se dogodila u Ulici Domovinskih žrtava u Novigradu, na dionici DC301 Novigrad – Buje, između kružnog toka kod Plodina i poslovne zone Vidal.

Cesta je za promet zatvorena od 17.10 sati, pa se vozila preusmjeravaju zaobilaznim pravcima prema Bujama, javila je u nedjelju policija.

Danas, 19. kolovoza, policija je objavila detaljnije o ovoj nesreći.

Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak bez položenog vozačkog ispita upravljao teretnim automobilom Fuso Canter, zagrebačke registarske oznake, kolnikom Ulice Domovinskih žrtava te je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u zadnji dio vozila  Peugeot, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 29-godišnjak, a koji se zaustavio radi skretanja u lijevo.

Od siline udarca, Peugeot se odbio na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje se sudario s automobilom Ford, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnji talijanski državljanin. Vozilo talijanske registarske oznake naletjelo je tada na povišeni rubnjak i prevrnulo se na krov, dok se vozilo njemačke registarske oznake zaustavilo na nogostupu. Teretni automobil zagrebačke registarske oznake nastavio je nekontrolirano kretanje te ja udario u automobil Hyundai, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji talijanski državljanin.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači svih vozila i 25-godišnja putnica iz Peugeota, 42-godišnja talijanska državljanka iz Forda te putnici iz Hyundaia, 45-godišnja talijanska državljanka i troje maloljetnih talijanskih državljana.

Protiv vozača teretnog vozila pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Netko se u Lovranu usrećio – Na Lotu dobio 2 milijuna kuna!

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija priprema se u Vrsaru