in

Noćas u Poreču uhvaćen s više od 2 promila – Uhitili su ga

Foto MUP - Ilustracija

Policija još jednom apelira na sve vozače da poštuju prometne propise i svojim ponašanjem doprinesu boljoj sigurnosti cestovnog prometa

Porečka policija je noćas oko 2 sata ujutro u Ulici Gašpara Kalčića zaustavila automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak.

Budući  je pokazivao znakove da automobilom upravlja pod utjecajem alkohola, vozaču je ponuđeno alkotestrianje te je utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.19 promila. Muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će tijekom dana biti predan na nadležni sud poradi određivanja sankcije.

Podsjećamo, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 sve do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.
Uz novčane kazne izriču se i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i negativni prekršajni bodovi, također ovisno o izmjerenoj količini alkohola u organizmu te broju ponavljanja prekršaja.

Ovim putem apeliramo na vozače, kao i na sve ostale sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim ponašanjem doprinesu boljoj sigurnosti cestovnog prometa, objavila je istarska policija 12. listopada 2023.

ne diraj i ne objavljuj

Istra: Vozač (78) oduzeo prednost motociklisti (77) koji je teško ozlijeđen

prometna nesreća policija

Na cesti Baderna – Žbandaj: Na dijete na električnom romobilu naletjelo teretno vozilo