in

NOVA NESREĆA U POREČU: Vozač s 2,97 promila izazvao nesreću u kojoj je stradao 20-togodišnjak

Ilustracija Pixabay

Na cesti D 75 Poreč – Tar, točnije između St. Vodopija i Červara dogodila se noćas prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 20-godišnji mladić iz Motovuna. Dojava o nesreći stigla je oko 0.15 sati, a promet je bio zatvoren do 2.30 sati i odvijao se zaobilazno.

Prema informacijama iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave istarske do sudara je došlo kada je 61-godišnjak iz Karlovca, vozač Peugeota 208 daruvarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od čak 2,97 promila, upravljajući iz smjera Poreča prema Taru, nakon skretanja za St. Vodopija prešao automobilom u suprotni kolnik. Tada je prednjim dijelom udario u prednji dio vozila Alfa Romeo pulskih registarskih oznaka, koji se kretao iz suprotnog smjera. Alfu je vozio 20-godišnjak iz Motovuna.

Od siline udarca Alfa se nastavila nekontrolirano kretati i udarila je u stup javne rasvjete i odbila se natrag na kolnik. Ozlijeđenog 20-togodišnjaka izvukli su porečki vatrogasci, dok je njegova suputnica prošla bez ozljeda.

Porečka policija je 61-godišnjaka odveza u svoje prostorije na triježnjenje, a slijedi mu i prekršajna prijava, budući da je mladić prošao s lakšim ozljedama.

Ozlijeđeni mladić prevezen je nakon nesreće u pulsku bolnicu,

FUNTANA: Počeo 9. Ex tempore – najbolje čekaju bogate nagrade

HRVATSKI MINISTRI MARIĆ I CAPELLI 1. srpnja u POREČU i FUNTANI – obići će novu plažu i raspravljati o turističkom zemljištu