in

NOVIGRAD: Na Mandraču provaljeno u kombi

Mandrač u Novigradu/Foto Falajfl.si

Nepoznati je počinitelj na parkiralištu u Ulici Mandrač u Novigradu iz kombija otuđio novčanik

Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u jutarnjim satima 18. rujna  na parkiralištu u Ulici Mandrač u Novigradu, kroz otvoreni prozor kombija Mercedes, slovenske registarske oznake, otuđio novčanik u kojem se nalazio novac i osobne isprave, čime je oštetio 77-godišnjeg slovenskog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima na modalitet krađa i provala u vozila te mjere koje svatko može poduzeti i tako smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju u poslijepodnevnim i večernjim satima na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova. Najčešći oblik provale u automobile je razbijanjem bočnog stakla i krađe predmeta koje lopov prve uoči ili pronađe u vozilu, priopćila je Policijska uprava istarska.

Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potreban nikakav novčani trošak, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Da bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila, PU Istarska savjetuje sljedeće:
•             parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,
•             ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,
•             kada čak i nakratko napuštate vozilo, isključite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
•             sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
•             ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila,
•             kad bacite pogled na vaš parkirani automobil, provjerite vizualno i na susjedov, jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.

Bez vode 20. rujna dijelovi Višnjana

Velik uspjeh porečkih atletičara u Piranu: ZLATO osvojili Mario Užila, Luka Vinkerlić, Andrea Matić i Hana Mršić