in

NOVIGRAD: Nađeno tijelo jedriličara iz Trsta koji je pao u more tijekom nevremena

Nevrijeme u petak 21-7-2023 u Novigradu - Foto Monica Martinović

Kako doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Rogić, nedaleko luke Novigrad pronađeno je jučer tijelo talijanskog državljanina, 71-godišnjaka iz Trsta, što su potvrdili i tršćanski mediji. Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije. Doznajemo nadalje da je tijelo uočio turistički brod. Za više detalja čeka se službeno priopćenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Obavijest o nestanku muške osobe nakon pada s jedrilice u more dojavljena je u petak nakon nevremena oko 16.15 sati posredstvom MRCC Rijeka službenicima Lučke kapetanije Pula, nakon čega je pokrenuta koordinirana akcija traganja za nestalim. O događaju je obaviještena Postaja pomorske i aerodromske policije Pula.

Intenzivno površinsko traganje za nestalim nastavljeno je jučer od 9 sati a provodilo se, kako je javilo ministarstvo, u širem novigradskom akvatoriju, s dvije brodice iz sastava LK Pula, jednim policijskim brodom, jednom brodicom Lučke uprave Pula i dvije privatne brodice.

Nesretni jedriličar bio je član tršćanske udruge Societa’ Triestina Sport del Mare koja je na svojoj Facebook stranici opisala što se točno dogodilo njemu i supruzi u petak popodne u istarskom akvatoriju između Poreča i Novigrada. Bračni par, uvidjevši dolazak neverina, pokušao je što prije krenuti na sigurno, prema novigradskoj luci, no nisu uspjeli. Nevrijeme ih je brzo sustiglo, udari vjetra i valova bili su presnažni, zbog čega je 71-godišnji jedriličar izgubio ravnotežu i pao s broda. Supruga se pokušala snaći, a pritom je prijetilo i da jedrilica udari o stijene. Uputila je putem radija zahtjev za pomoć, a to su potom učinila i druga plovila. Ubrzo su na mjesto stigli hrvatska policija i Lučka kapetanija te su opsežna potraga počela. Članovi tršćanske udruge s brojnim plovilima krenuli su tada iz Trsta prema Novigradu, zajedno sa sinom preminulog, koji su također sudjelovali u potrazi. Nažalost, tijelo je pronađeno dan nakon toga.

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

U ponedjeljak 24.7. bez vode 18 sela na području Općine Višnjan

marin mogić matea sumajstorčić plivanje poreč

Velik uspjeh porečkih plivača na ACI Cro kupu – Zlato za Mateu Sumajstorčić i Marina Mogića