in

NOVIGRAD: Policija uhitila lopove iste večeri nakon više provala diljem Istre

Ilustracija MUP

Policijski službenici osumnjičene su uhitili iste večeri nakon što su počinili nekoliko kaznenih djela na području Istre

Djelatnici Policijske postaje Umag s Ispostavom Buje proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvojica državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 46 i 37 godina te 50-godišnji hrvatski državljanin počinili sedam kaznenih djela.

Muškarce se sumnjiči da su počinili tri teške krađe, dvije računalne prijevare, krađu i prijevaru, a navedena kaznena djela počinili su na umaškom, porečkom i pulskom području, dok su jedno kazneno djelo počinili i na području susjedne Policijske uprave primorsko-goranske, odnosno na području Opatije.

Osumnjičeni su 2. kolovoza tijekom noći u Slavonskoj ulici u Novigradu ušli u apartman kroz otvorena balkonska vrata te su 62-godišnjoj slovenskoj državljanki koja je spavala uzeli torbicu s novcima, dokumentima, bankovnim karticama i nakitom. Nakon toga su se odvezli do Umaga te su s ukradenim bankovnim karticama na bankomatima podizali novac, a potom su novac podignuli i na bankomatu na Obali maršala Tita u Opatiji. Time su slovensku državljanku oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Iste noći su u Ulici Drage Gervaisa u Novigradu kroz otvorena vrata ušli u apartman u prizemlju te su, dok su dvije češke državljanke u dobi od 57 i 41 godinu spavale, otuđili torbicu s novcem, čime su ih oštetili za više tisuća kuna.

Osim što su se ušuljali u dva apartmana, osumnjičeni su iste noći provalili i u automobil BMW, austrijske registracijske oznake, koji se nalazio parkiran na benzinskoj postaji u Pršurićima kod Višnjana, no iz njega nisu ništa otuđili.

Na području Pule osumnjičeni su dan ranije, 31. srpnja u večernjim satima u trgovini, u Ulici Sergijevaca iz ruksaka koji je 52-godišnja državljanka Srbije nosila na leđima otuđili novčanik s manjim novčanim iznosom, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Koristeći se njenom bankovnom karticom počinitelji su u nekoliko navrata sa bankomata podignuli novac te su na taj način oštetili ženu za više tisuća kuna.

Počinitelje su uhitili djelatnici Policijske postaje Opatija 2. kolovoza u večernjim satima te su ih predali umaškim policajcima, koji su nad njima proveli kriminalističko istraživanje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 4. kolovoza 2022.

policajka policija foto mup

Teško ozlijeđen mopedist – Udario ga 86-godišnji vozač

Foto Grad Poreč groblje polaganje vijenaca 2022 zoran rabar

POREČ: Položeni vijenci uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja