in

NOVIGRAD-TAR: U sudaru automobila i autobusa na Antenalu ozlijeđeno 14 osoba!

Nesreća na Antenlau - Snimio čitatelj

Od Policijske uprave istarske dobili smo detalje nakon očevida o prometoj nesreći na Antenalu zbog koje je sinoć cesta Novigrad-Tar bila zatvorena gotovo sat i pol.

Evo što su nam odgovorili: Jučer oko 22 sata na cesti D-75 nedaleko Tara dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil pulskih registracijskih oznaka i autobus poljskih registracijskih oznaka.

Do nesreće je došlo kada se 32-godišnji vozač automobila kretao kolnikom iz smjera Novigrada u smjeru Tara, točnije na Antenalu. Prolaskom zavoja u desno, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tad je udario u autobus kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Poljske.

Uslijed sudara, automobil je odbačen na travnatu površinu, dok je autobus sletio sa ceste i udario u metalnu zaštitnu ogradu.

U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobili su vozač automobila i autobusa, kao i 12 putnika u autobusu od čega osmero maloljetnika, svi poljski državljani.  

U vremenu od 22,35 do 23,53 kolnik D-75 na mjestu prometne nesreće bio je zatvoren za sav promet koji se odvijao obilaznim pravcima, doznali smo od policija.

Više o nesreći u kojoj je na terenu bilo više vozila vatrogasaca, hitne pomoći i policije možete pročitati u našem članku od sinoć:

Foto di mohamed Hassan da Pixabay krv davanje krvi akcija

U ponedjeljak u Poreču akcija darivanja krvi

ne diraj

HAK stanje na cestama 30.6: Kilometarske kolone prema Kaštelu i Plovaniji