in

NOVIGRAD: U 10 ujutro uhvaćen s 2,52 promila – bez dozvole

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u njima

Tijekom proteklog vikenda, od 11. do 13. prosinca 2020. godine, na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede. Utjecaj alkohola evidentiran je u dvije prometne nesreće.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 472 vozača te su iz prometa isključili 25 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 197 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 77 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 19 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 18 prekršaja
  • ostali prekršaji – 65 prekršaja

Umaška je policija u nedjelju, 13. prosinca oko 10.10 sati, u Ulici Josipa Broza Tita u Novigradu zaustavila automobil Ford, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.52 promila upravljao 40-godišnjak, kojem je vozačka dozvola istekla još prije godinu dana. Policijski službenici uhitili su vozača i priveli ga u policijsku postaju, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

DJED MRAZ U POREČU: Obavijest roditeljima djece koja ne pohađaju vrtiće

Mladići pretukli 49-godišnjaka na benzinskoj postaji