in

Odbio test na droge pa završio 7 dana u zatvoru

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Vozač, koji je prometni recidivist, je prekršajno kažnjen i zbog posjedovanja droge 

Policija je 8. travnja oko ponoći na kolniku Stankovićeve ulice zaustavila i kontrolirala osobni automobil Fiat pulske registracijske oznake kojim je upravljao 43-godišnjak. Prilikom kontrole, kod muškarca je pronađeno 1,45 grama amfetamina. Budući da je vozač pokazivao znakove kako upravlja vozilom pod utjecajem droge, policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je 43-godišnjak izričito odbio.

Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga muškarcu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 660 eura, a poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozača podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana.

Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.

Kažnjivo je i odbijanje vozača koji sudjeluju u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom  od 1.320 do 2.650 eura. I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova.

Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol, objavvila je istarska policija 9. travnja 2023.

Foto Policijska uprava zadarska

Uhvaćen kako vozi s 2.70 promila

policija mup mjerenje brzine radar

USKRS: Radari u Istri u nedjelju 9. travnja 2023.