in

OPREZ, PRIJEVARA! U Pazinu kruže mejlovi kojima se traži uplata novca

Ilustracija

Policija utvrđuje okolnosti događaja i upozorava građane da pripaze na različite oblike internetskih, tzv. phishing prijevara 

Pazinska je policija jučer zaprimila prijavu pravne osobe da je jedan njihov djelatnik zaprimio stotinjak poziva građana, koji su putem elektroničke pošte zaprimili obavijest o tome kako trebaju uplatiti određene novčane iznose. Budući da su u elektroničkoj pošti navedeni kontakti djelatnika pravne osobe iz Pazina, zabrinuti građani pokušali su dobiti objašnjenje o čemu se radi i zašto se od njih traži uplata.

Policija utvrđuje okolnosti događaja i upozorava građane da pripaze na različite oblike internetskih, tzv. phishing prijevara te da kada netko od njih traži novac putem elektroničke pošte, ništa ne uplaćuju, već neka prvo sve provjere.

Ukoliko građani zaprime elektroničkom poštom poruke putem kojih nepoznati počinitelji pokušavaju na prijevaran način doći do protupravne imovinske koristi, pozivamo građane da ne odgovaraju na takve poruke, već da ih samo obrišu i ažuriraju lozinku za pristup svojoj elektroničkoj pošti.

Savjetujemo građanima da svoje korisničke podatke i lozinke ne daju nikome niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama, a ukoliko su to učinili, neka lozinku odmah promijene. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, moraju promijeniti i nju. 

Na MUP TV YouTube kanalu pogledajte više savjeta o sigurnijem internetu te na Twitter računima MUP-RH i CERT.hr:  #Surfajsigurnije    #internetskeprijevare

VRSAR: U tijeku upisi u Karate klub

VRSAR: U tijeku upisi u Karate klub

NEMA VIŠE ZATVARANJA EKONOMIJE: Hrvatska se mora pripremiti na ljetni mini korona party ili je čeka kaos

Nacionalni Stožer: U zadnja 24 sata 204 novozaraženih