in

Ostala bez auta i slobode: Jurila iz Poreča prema Funtani, odbacila drogu, odbila testiranje, pokušala pobjeći…

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Vozačici je vozačka dozvola ukinuta zbog ranijih prometnih prekršaja, a kod sebe je imala i dvije vrste droge

Porečka je policija 14. travnja oko 20.45 sati, tijekom nadzora prometa, u Funtani sustignula automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 28-godišnjakinja, a koja je prethodno ugrožavala sigurnost cestovnog prometa.

Utvrđeno je da se vozačica velikom brzinom kretala iz smjera Poreča prema Funtani te u jednom trenutku naglo skrenula u Ulicu Ograde, gdje su je zatekli policijski službenici. Žena je odbila testiranje na prisutnost droge u organizmu, odnosno odbila se povrgnuti ispitivanju ili stručnom pregledu te se pokušala udaljiti, zbog čega je uhićena i dovedena u policijsku postaju.

Kontrolom je utvrđeno kako upravlja automobilom iako joj je ukinuta vozačka dozvola zbog ranijih prometnih prekršaja. Također je utvrđeno kako ima dvije pravomoćne presude radi počinjenih prometnih prekršaja te su policijski službenici privremeno oduzeli automobil kojim je upravljala.

Osim što je počinila prometne prekršaje, 28-godišnjakinja je od sebe odbacila torbicu s nekoliko paketića, a utvrđeno je kako se radi o 25.8 grama amfetamina i 10.6 grama marihuane.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji je 28-godišnjakinji odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, objavila je istarska policija 16. travnja 2024.  

Foto Policijska uprava istarska

PREVARENA ISTRANKA: Prodavala igraću konzolu, pa ostala bez duplo više novca nego što je tražila

vino vinistra sviejt malvazija ocjenjivanje kušanje degustacija

VINISTRA: Istarska vina trijumfirala na Svijetu malvazija – Bastian i Deklić prvi put šampioni s platinastim medaljama