in

Pali u ruke pulske policije zbog vožnje u pijanom stanju

Foto: pixabay.com

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula zbog upravljanja pod utjecajem alkohola prekršajno su sankcionirali dva muškarca.

Naime, 29. rujna oko  20,20 sati, na Šišanskoj cesti u Puli, policijski službenici zatekli su 40-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina koji je upravljao teretnim automobilom Kia, pulske registarske oznake. Provedenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,29 promila te je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, muškarac je priveden na prekršajni sud u Puli.

Potom su 30. rujna oko 6 sati policijski službenici u Ulici 43. Istarske divizije, u kontroli prometa zatekli automobil Audi, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 33-godišnjak. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,19 promila. Muškarac je isključen iz prometa i doveden u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i dovođenja na prekršajni sud.

Policija upozorava vozače da čak i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača. Istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa. Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

-ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,

-ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,

-koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,

-zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,

-ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i sljedeće jutro).

Motociklist teško stradao u Labinu

Motociklist teško stradao u Labinu

Razbijao po umaškom automat klubu

Razbijao po umaškom automat klubu