in

Pijan bježao policiji pa oštetio kontejnere i nekoliko vozila

Ilustracija MUP

U nedjelju, 31. listopada oko 1.45 sati, policijski službenici su na Trgu Republike pokušali zaustaviti automobil Audi, pulske registarske oznake, no vozač se oglušio na znakove policijskih službenika i nastavio je vožnju prema Kaštanjeru.

Vozač je u Stankovićevoj ulici dva puta prošao kroz raskrižja dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo, a zbog neprilagođene brzine kretanja je na raskrižju sa Zlatićevim trgom izgubio nadzor nad automobilom i udario u četiri kontejnera za smeće i telefonsku govornicu, nakon čega je udario u nepropisno parkirani automobil VW Passat, pulske registarske oznake. Passat se odbio i udario u Fiat, pulskih registarskih oznaka, koji je bio također nepropisno parkiran ispred njega, a Fiat je udario u nepropisno parkirani Volvo, talijanskih registarskih oznaka.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se udaljio pješice s mjesta događaja te se nakon nekog vremena vratio. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.15 promila. Budući da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozaču je određen smještaj u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija će također vozačima nepropisno parkiranih vozila izdati kazne zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćeno je iz istarske policije.

semafor crveno foto mup

Prošao kroz nekoliko crvenih svjetala i pao s motora

vijenci istarska županija polaganje svi sveti 2021

PULA: Položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana