in

Pijanom vozaču koji je u Sv. Lovreču skrivio nesreću određen zatvor

Nesreća u Sv. Lovreču - Foto Vatrogasci Poreč

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 12. veljače 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Foto Vatrogasci Poreč

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak, 10. veljače 2021. oko 12,00 sati na županijskoj cesti ŽC5072 Žbandaj-Sveti Lovreč, kod mjesta Sveti Lovreč, upravljao osobnim vozilom protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vrijeme kad mu je istekla vozačka dozvola te pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u krvi od najmanje 1,33 g/kg) zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu jer su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene. Osnovano se sumnja da je, upravo zbog svoje alkoholiziranosti i velike brzine kojom se kretao, izgubio nadzor nad vozilom te je u nekontroliranom zanošenju vozilom sletio van kolnika i udario vozilom u stablo. 
Jedan je putnik (hrvatski državljanin, 1990.) u vozilu zadobio teške tjelesne ozljede (kontuzija prsnog koša, kontuzija donjeg dijela leđa i zdjelice, sislokacija, iščašenje i nategnuće koljenskih zglobova i ligamenata te prijelom bedrene kosti), dok je drugi putnik (hrvatski državljanin, 1989.) u vozilu zadobio kontuziju prsnog koša.

Županijski sud u Puli je 12. veljače 2021., na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavilo je državno odvjetništvo.

Članak o prometnoj nesreći pročitajte na https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/sv-lovrec-pijan-i-bez-vozacke-sletio-s-ceste-i-udario-u-stablo/

Prometna nesreća u Sv. Lovreču – Foto Vatrogasci Poreč

Bez vode 17. veljače dio Poreča

IT industrija perjanica hrvatskog gospodarstva, izvoz dosegao 8 milijardi kuna