in

PLOVANIJA/KAŠTEL: Policija od 2 do 6 ujutro kontrolirala autobuse i kamione

Foto Policijska uprava istarska - Kontrola autobusa na graničnim prijelazima

Prometna policija je 27. kolovoza od 2 do 6 sati na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija provela pojačane aktivnosti nadzora teretnih automobila i autobusa

Foto: PU istarska

U cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske uprave istarske su u subotu od 2 do 6 sati, proveli akciju ”Nadzor teretnih automobila i autobusa”.

Za vrijeme prometne akcije prioritetno su se nadzirala radna vremena i obvezni odmori, brzina kretanja vozila, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje, tehnička ispravnost vozila te drugi prekršaji.

Na oba granična prijelaza kontrolirano je ukupno pet autobusa i četiri teretna automobila i to na graničnom prijelazu Plovanija kontrolirana su dva autobusa dok su na graničnom prijelazu Kaštel kontrolirana tri autobusa i četiri teretna automobila.

Kod dva vozača  autobusa utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu  (korištenje dnevnog odmora kraće nego što je propisano).

Kod dva vozača teretnih automobila utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu  ( dva prekršaja neispravnog korištenja tahografskog listića).    

Policijska uprava istarska poziva vozače da poštuju prometne propise te da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti, objavila je istarska policija 27. kolovoza 2022.

Foto MUP policija ilustracija

Stariji par opljačkan i napadnut u Fažani. U bolnici su

najbolji sprotaši novigrad 26-8-2022-foto-tanja-kocijančić

NOVIGRAD: Najbolji sportaši i klubovi nagrađeni u čast Danu grada i sv. Pelagija