in

Pogledajte VIDEO SPAŠAVANJA BEBE U UMAGU – Vatrogasci razbili prozor da bi izvukli dijete

Screenshot

Nakon što smo jutros objavili da je policija Umag s Ispostavom Buje dovršila kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine (baka, djed i majka) i utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava, pojavila se i snimka spašavanja bebe iz užarenog vozila. Objavili su je Vatrogasci Umag na svom Facebook profilu, a snimili građani koji su se na umaškoj rivi zatekli u trenutku dok su vatrogasci izvlačili bebu iz auta.

Pogledajte video koji je objavljen na Facebooku umaških vatrogasaca:

Podsjetimo na ovaj nemili događaj o kojem su izvijestili mediji u cijeloj zemlji. Bebu od sedam mjeseci ostavili su u vozilu najmanje 45 minuta, sa zaključanim prozorima, a da je beba danas dobro treba zahvaliti samo savjesnim građanima koji su alarmirali policiju, hitnu i vatrogasce koji su promptno stigli i izvukli bebu iz užarenog auta. Nijemci su se tek naknadno pojavili s dječjim kolicima u kojima je bio – pas!

Dakle, policija je jučer oko 12,30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno. 

Nad njemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili. Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno djelo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

WINTERMED u Grčkoj - Foto Institut za poljoprivredu i turizam

Porečki Institut u Grčkoj na završnoj konferenciji projekta WINTER MED

Zavičajni muzej Poreštine

Poreč: Muzej nastavio suradnju s francuskim arheolozima – Istražuju nalaze s rive