in

Policajac van službe spasio muškarca prignječenog pod traktorom – patrola koja je krenula na ovu nesreću i sama stradala u prometu

Ilustracija MUP

Policijski službenik Postaje pomorske i aerodromske policije Pula spasio je čovjeka kojeg je prignječio traktor

U utorak, 10. rujna oko 14.45 sati, u Ulici Plekuti u Šišanu, policijski službenik koji se nalazio van službe primijetio je u susjednom dvorištu 86-godišnjaka ispod manjeg traktora. Kako bi pomogao susjedu, počeo je gurati traktor te ga je malo pomaknuo i potrčao potražiti drugog susjeda da mu pomogne spasiti 86-godišnjaka. Dvojica muškaraca uspjela su još malo pomaknuti traktor, no ne dovoljno da bi osloboditi starijeg susjeda. Tada je policijski službenik uključio veći traktor koji se nalazio u blizini te je uz pomoć njega pogurao traktor ispod kojeg se nalazio zaglavljen 86-godišnjak, spasivši na taj susjeda prije dolaska vatrogasaca i hitne pomoći.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Okolnosti nesreće se nastavljaju utvrđivati.

Kako nadalje obavještava PU istarska, prilikom odlaska na gore spomenutu intervenciju, vozilo prometne policije sudjelovalo je u prometnoj nesreći oko 15.20 sati kod naselja Jadreški. Nesreća se dogodila kada je 23-godišnja vozačica upravljala automobilom Fiat, pulske registarske oznake, kolnikom Šišanske ceste te je dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom, započela skretati lijevo.

Tada je ugrozila promet jer nije vozilo pomaknula udesno kako bi omogućila prolaz vozilu policije, kojim je upravljao 27-godišnji policijski službenik. Naime, policijsko vozilo je posebnim uređajima davalo svjetlosne znakove i u tom je trenutku pretjecalo Fiat, a kako bi izbjegao bočni sudar, policijski službenik pomaknuo je vozilo u lijevo i prednjim dijelom udario na betonski ogradni zid.

U prometnoj nesreći nije nitko ozlijeđen, a vozačici će se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdati prekršajni nalog.

LJETO PUNO TRAGEDIJA: Ubojstva, masovne tučnjave, teške prometne nesreće… Što se to s ljudima događa? Evo što kaže psihologinja Nataša Basanić Čuš

DRUGA STRANA OUTLOOKA: Policija zaplijenila “brdo” droge, privela 6 dilera i za posjedovanje naplatila 415 tisuća kuna