in

Policija iznenađena: od 46 alkotestiranih – svi trijezni!

Ilustracija

Prometna policija provodi preventivne aktivnosti u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu

Postaja prometne policije Pula nastavila je provoditi aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu pa su tako policijski službenici u utorak, 10. studenoga u predvečernjim satima, kod lučice Mandrač provodili pojačani nadzor alkotestiranja vozača povodom dana Martinja te aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv”.

Na kontrolnoj točci, odnosno informativnom punktu, policijski službenici alkotestirali su 46 vozača te kod njih 43 nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dok je troje vozača utvrđena dopuštena koncentracija alkohola do 0.5 promila. Budući da je vožnja u alkoholiziranom stanju jedan od četiri ubojice u prometu, vozačima je ukazano na opasnosti od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te su upućeni da i dalje nastave poštivati prometne propise.

Kako su pješaci jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, policijski službenici do kraja godine provode i aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv” pa su tako pješake uputili da za vrijeme kretanja noću ili u slučaju smanjene vidljivosti  budu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Ukazano im je na pravilno kretanje po kolniku te da za prijelaz kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze, a policijski službenici podijelili su im i reflektirajuće trake.

Aktivnosti na informativnom punktu zbog epidemioloških mjera provedene su uz primjenu individualnog pristupa vozačima i pješacima, a policijski službenici će nastaviti s provođenjem aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu, priopćila je PU istarska.

KORONA i u porečkoj Srednjoj školi Mate Balota – Kreće online nastava

Povlači se više pekarskih proizvoda, predstavljaju ozbiljan rizik po zdravlje