in

Policija o silovanjima na partyju kod POREČA: Priveden 19-godišnjak

POLICIJSKA uprava istarska je potvrdila da istražuje navode o silovanjima tijekom događaja za maturante X-Jam na poluotoku Lanterna kod Tara, o kojima su počeli pisati austrijski mediji,  objavio je Index. 

“Obavještavamo vas da je policija od 20. lipnja do 10. srpnja 2021. godine zaprimila dvije prijave o kaznenim djelima protiv spolne slobode”, navodi se u odgovoru PU istarske na naš upit.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske”, kažu iz istarske policije.

Drugi slučaj se i dalje istražuje.

“Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvijek traje i policija poduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno kaznenog djela koje je prijavljeno”, kažu iz istarske policije. 

Istarska policija napominje da radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava ne mogu iznositi nikakve druge detalje događaja.

Austrijski mediji, navodi Index, pišu o seksualnom zlostavljanju i rasističkom napadu. 
Podsjetimo, austrijski tabloid Kronen Zeitung objavio je članak u kojem se iznose optužbe za silovanje maturantica, koje su navodno počinili zaštitari na X-Jamu.

Austrijski list je o svemu pitao i organizatore X-Jama, koji su odgovorili da su im poznate pritužbe na zaštitare iz Hrvatske i Austrije, koji su radili na partyju ali sumnje nisu potvrđene. Organizatori tvrde da se provodi stroga istraga u suradnji s poslodavcima zaštitara te da su optuženi zaštitari udaljeni s poluotoka Lanterna, koji je pretvoren u veliki parti za maturante, piše Index. 

Der Standard je, pak, objavio tvrdnje austrijskih maturanata s društvenih mreža, u kojima se navodi da su zaštitari izudarali jednog mladića jer je bio tamnoput, što tumače kao rasizam.

Podsjetimo, party X Jam odvijao se dva tjedna u Valamarovim objektima na Lanterni gdje se zabavljalo više tisuća mladih maturanata. 

policija mup kombi

KAŠTELIR: Policija našla vozača koji je udario pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće

POREČ: Završila prva smjena Dječjeg ljetnog kampa