in

Policija otkrila tko je pokušao zapaliti zgradu policijske uprave

Foto Policijska uprava istarska

Osumnjičeni je izazvao opasnost za život policijskih službenika i stranaka koje su se nalazile u zgradi, prvenstveno osobe koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji za zadržavanje    

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom te su utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičenog se tereti da se 26. ožujka oko 13.30 sati dovezao sa svojim automobilom do autobusne stanica ispred zgrade policijske uprave na Trgu Republike u Puli te je iz vozila izvadio nekoliko plastičnih boca koje je prethodno napunio sa zapaljivom tekućinom. Tekućinu je prolio s prednje strane zgrade, kod ulaza, kao i na prostoru parkirališta, a potom ju je zapalio.

Na taj je način izazvao opasnost za život i tijelo policijskih službenika i stranaka koje su se nalazile u zgradi, prvenstveno osobe koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji za zadržavanje, s obzirom da se prostorija zbog požara ispunila dimom. Također je utvrđeno da je, osim što je ugrozio život ljudi, osumnjičeni izazvao i opasnost za imovinu većeg opsega.

Policijski službenici su pregledom snimki nadzornih kamera, kao i operativnim radom na terenu utvrdili identitet počinitelja te su ga jučer uhitili. Temeljem naloga nadležnog suda obavili su pretragu 55-godišnjaka i njegovog doma te su pronašli odjeću koju je počinitelj imao na sebi u trenutku kada je pokušao zapaliti zgradu, kao i druge predmete koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela.

Osumnjičeni je jutros, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je policija 30. ožujka 2023.

Istarska policija zapošljava. Pogledajte što traže

lisice mup policija

Uhićen muškarac koji je sjekirom udarao po kiosku