in

Policija privela muškarca koji je sjekirom uništio kiosk, prijetio smrću vlasnika i ozlijedio ga

Foto Daniel Ozga za Pixabay - Ilustracija

Policijski službenici su 15 minuta nakon napada pronašli napadača koji se udaljio s mjesta događaja

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijetnja, teška tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.

Muškarca se sumnjiči da je 29. ožujka oko 17.50 sati došao do kioska na Trgu I. istarske brigade u Puli te je zbog ranijih nesuglasica počeo prijetiti smrću 49-godišnjaku, a u jednom trenutku ga je napao rukama po glavi, pri čemu ga je teže ozlijedio.

Osumnjičeni se nakon toga udaljio te se ponovno vratio do kioska oko 18.15 sati, noseći sa sobom sjekiru. Zamahnuo je sjekirom prema 49-godišnjaku, no on se izmaknuo i pošpricao napadača raspršivačem s nadražljivom tvari te ga je pritom lakše ozlijedio. Napadač je nastavio mahati sjekirom te je uništio inventar kioska, nakon čega se udaljio, no brzom reakcijom policijskih službenika ubrzo je pronađen. Policijski službenici uhitili su ga 15 minuta nakon napada i priveli u policijsku postaju.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u predvečernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 31. ožujka 2023. 

foto policija rotacija automobil patrola

Staklenom čašom udario mlađeg muškarca u lokalu

Foto Vatrogasci Rovinj

U požaru skladišta nastala velika materijalna šteta