in

Policija uhitila turiste koji su maltretirali vozača autobusa

Foto MUP

Zbog narušavanja javnog reda i mira, pulska je policija prekršajno prijavila četvoricu njemačkih državljana u dobi od 35, 33, 28 i 21 godine

Policija je u ponedjeljak oko 13,50 sati zaprimila dojavu o napadu na vozača autobusa na raskrižju Ulice Riva i Ulice Sv. Ivana. Dolaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da je sukob izbio kada je 38-godišnjak upravljao turističkim autobusom, iz smjera Ulice Riva u smjeru Ulice Sv. Ivana kada mu je iznenada pred autobus skočio 35-godišnji njemački državljanin, pri čemu je morao naglo zakočiti. Tada je 35-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,43 promila počeo vikati i vrijeđati vozača te ga je u jednom trenutku fizički napao. Potom kada je vozač rekao da će pozvati policiju, u verbalni sukob uključila su se još trojica njemačkih državljana nakon čega su se udaljili. U događaju nitko nije ozlijeđen.

Brzom intervencijom policijskih službenika, počinitelji su ubrzo pronađeni i dovedeni u prostorije policijske postaje te se protiv njih podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

ilustracija policija mup motor motociklist policiajac

VIKEND U ISTRI: Dvije osobe poginule u prometnim nesrećama

Foto Turistička zajednica Svetvinčenat

Oštetili ogradu dvorca u Svetvinčentu