in

Policija uhitila Rusa deset minuta nakon provale

Na meti lopova mobiteli i druga tehnička roba - Foto PU istarska

Policijski službenici su brzom reakcijom pronašli počinitelja i predmete koje je otuđio prilikom provale

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim ruskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa.

Nakon što je policija zaprimila dojavu da je 7. kolovoza oko 3.50 sati provaljeno u trgovinu u sklopu trgovačkog centra u Ulici Rimske centurijacije u Puli, policijski službenici su za svega deset minuta pronašli počinitelja. U Ulici braće Čeh pronašli su 45-godišnjeg ruskog državljanina koji je u automobilu Suzuki, zagrebačke registracijske oznake, imao otuđene predmete.

Na meti lopova mobiteli i druga tehnička roba - Foto PU istarska
Na meti lopova mobiteli i druga tehnička roba – Foto PU istarska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni kamenjem i cijevima razbio stakla na trgovini te je ušao u trgovinu i iz nje otuđio više pametnih satova, automobilskih navigacijskih uređaja, prijenosna računala, tablete i drugu računalnu opremu, čime je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija će pronađene predmete vratiti pravnoj osobi, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 7. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

POREČ: Lažni policajci prevarili dvije starice – Jedna dala i PIN kartice…

Droga pronađena prilikom pretrage - Foto Policijska uprava istarska

Drogu našli kod 25-godišnjakinje i 42-godišnjaka