in

Policija upozorava na podmuklu prijevaru: Evo što učiniti ako primite e-mail “Velikog brata”

Foto Unsplash / Joshua Woroniecki - Ilustracija

Redovito mijenjajte pristupne lozinke za web servise i ažurirajte antivirusne alate

Policija je zaprimila više dojava/obavijesti zabrinutih građana koji su na adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke s različitih e-mail adresa u kojima ih nepoznata osoba obavještava kako je pristupila njihovom računalu i svim podacima koji se na njemu nalaze, uključujući i navodnim kontroverznim videozapisima za „odrasle“.U zamjenu za „brisanje“ navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

Obavještavamo građane da se radi o phishing kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja savjetujemo – NE nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju NE uplaćujte novac pošiljatelju. Ukoliko ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju, piše Ravnateljstvo policije – MUP.

Još jednom savjetuju da nikome ne dajete korisničke podatke i lozinke niti ih upisujete na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko ste to ipak učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a , objavilo je Ravvnateljstvo policije.

Foto Grad Poreč

Poreč: U subotu navečer paljenje prve adventske svijeće

traktor pexels

Istarska županija osigurala 132 tisuće eura za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju