in

“Inspektor Duks” opet uspješan – u Golfu kod Baderne “nanjušio” kilu i pol marihuane

Foto: Duks u akciji/Policijska uprava istarska

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 25-godišnjak i 18-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U nedjelju, 3. veljače, oko 18.30 sati, policijski službenici su na državnoj cesti DC 48, kod skretanja za mjesto Baderna, zaustavili automobil Volkswagen Golf, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak. Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa za detekciju droge Duksa koji je pozitivno reagirao na kutiju zvučnika u prtljažniku.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu vozila te su u prostoru zvučnika pronašli vrećicu s 1.384 grama marihuane. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policija je podnijela kaznene prijave protiv 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka, koji se s njim nalazio u vozilu te su osumnjičeni 4. veljače u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Inače, Duks je jedan od pasa kojeg je Ministarstvu unutarnjih poslova kupilo u sklopu raspisanog natječaja od tvrtke specijalizirane za kupoprodaju radnih pasa. Njemački kratkodlaki ptičar na ”dužnost” je stupio prije tri mjeseca te mu je ovo druga velika zapljena droge u samo tjedan dana. Nakon što je prošlog ponedjeljka na autobusnom kolodvoru u Puli pronašao preko kilogram heroina, sada je pronašao preko kilogram marihuane i još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu te koliko su bitni službeni psi u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga, ali i drugih protupravnih ponašanja, objavila je danas PU istarska.

Startaju tečajevi u porečkom Učilištu

lopov pixabay ilustracija

U Žbandaju ukradeno sto vreća ljepila za keramiku