in

POREČ: 28-godišnjak vozio bez dozvole i pod utjecajem alkohola i droge

Ulica Mate Vlašića u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Jučer 29. svibnja oko 1 sat, u Ulici Mate Vlašića u Poreču, porečki policajci zaustavili su automobil VW Lupo, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 28-godišnjak

Porečki su policajci 29. svibnja oko 1 sat, u Ulici Mate Vlašića u Poreču, zaustavili automobil VW Lupo, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 28-godišnjak.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako muškarac upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima, odnosno za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, pod utjecajem alkohola od 0.63 promila, a obavljeno testiranje na prisutnost droge u organizmu pokazalo je da je pozitivan na kokain. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 28-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Kao suvozač u vozilu se nalazio 24-godišnji francuski državljanin, koji je kod sebe imao vrećicu s 28.7 grama marihuane te mu je, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izdan prekršajni nalog, priopćeno je danas iz Policijske uprave istarske.

Večer novigradske kapešante 1. lipnja

ISTARSKI REKORDER: Poreč ima najviše obrtnika