in

POREČ-FUNTANA: Policija ulovila kradljivicu koja je “operirala” po kampovima

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Žena je prijavljena za ukupno pet krađa te se protiv nje podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Porečka policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom i utvrdila sumnju da je u rujnu i listopadu 2023. godine u kampovima na širem području Poreča počinila ukupno pet krađa na štetu stranih državljana.

Naime, nju se sumnjiči da je s još jednom zasad nepoznatom osobom u noći sa 16. na 17. rujna 2023. godine u kampu u Červaru otuđila dva mobitela na štetu njemačkih državljana, 52-godišnjaka i 65-godišnjaka. Pohod je nastavila otuđivši tenisice, torbicu i novčanik u vlasništvu 57-godišnjeg nizozemskog državljana, a 71-godišnjem austrijskom državljaninu otuđila je prijenosno računalo.

Žena je u konačnici 12. listopada s još jednom zasad nepoznatom osobom u kampu na području Funtane otuđila električni bicikl u vlasništvu 41-godišnjeg austrijskog državljana, no u krađi je zatečena od strane zaštitara, kada je u bijegu bicikl ostavila na obližnjem parkirališnom prostoru te je električni bicikl vraćen vlasniku.

Protiv osumnjičene policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 8. veljače 2024.

požar

U turističkom naselju u Istri izgorjela trafostanica

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

ISTRA: 77-godišnjak kupio lijek na internetu pa naletio na prevarante. Ostao bez puno novca