in

POREČ: Istražni zatvor za 83-godišnjeg Nijemca koji je snimao golu djecu

Ilustracija

Nakon što je Policijska postaja Poreč podnijela posebno izvješće, Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 10. kolovoza provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog državljanina Savezne Republike Njemačke (1937.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iskorištavanja djece za pornografiju. (12.8.2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 83-godišnjak od neutvrđenog dana do 8. kolovoza 2020., na neutvrđenim lokacijama i u jednom kampu na području Poreča, potajice snimao i slikao nagu djecu mlađu od 18 godina, a te je snimke spremao i držao na mikro kartici u prijenosnoj video kameri te drugim medijima za snimanje i pohranu podataka u svom posjedu.

Sucu istrage Županijskog suda u Puli je 11. kolovoza podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage rješenjem je protiv okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, uz mogućnost zamjene istražnog zatvora jamstvom. Izvor: DORH.hr

Slovenska Vlada: Hrvatska će se brzo naći na “crvenoj listi”

Analiza portala gradonačelnik.hr – Poreč među vodećih 10 gradova po prirodnom prirastu i ukupnom rastu broja stanovnika