in

POREČ: Kolege Albanca koji je stradao na gradilištu negativni na Covid-19, ali ostaju u karanteni

Danas je istarski Stožer civilne zaštite objavio da su svi jučer analizirani brisevi negativni na koronavirus, a među njima su bili i brisevi osmorice radnika, kolega 51-godišnjeg albanskog državljanina koji je stradao u nesreći prilikom izvođenja radova na kući u porečkom naselju Špadići, kao i druge osobe koje su bile na uviđaju na dan nesreće. Naime, muškarac je stradao na gradilištu u petak, 17. travnja, popodne, nakon čega mu je uzet bris koji je pokazao da je bio zaražen koronavirusom.

-Svi Albanci koji su radili s njim negativni su na koronavirus, ali ostaju u karanteni. Nakon nesreće u samoizolaciji i karanteni završilo je ukupno 30-ak osoba, među kojima su radnici i policajci, odnosno svi koji su se zatekli tog petka popodne na mjestu nesreće. Veći dio tih ljudi zbog briseva koji su negativni sada više nije u samoizolaciji, osim još četiri, pet policajaca te osmorice radnika koji se nalaze u karanteni, rekao nam je danas šef istarskog Stožera Dino Kozlevac, dodavši kako je i ovaj događaj stavljen pod kontrolu, te da bojazni nema.

Naime, kada se proteklog vikenda pročulo o ovoj nesreći, odnosno da je preminuli albanski radnik bio zaražen koronavirusom, Porečani su se poprilično uznemirili. Mnogi su se zapitali kuda se nesretni muškarac prije smrti kretao, s kolikim je ljudima bio u kontaktu, je li mogao još nekog zaraziti osim svojih kolega, gdje se i kada zarazio Covidom-19…

Naime, na presici istarskog Stožera u nedjelju istaknuto je da je ta grupa albanskih radnika u Istri bila još od siječnja, te da su imali uredno prijavljen boravak za obavljanje poslova u Hrvatskoj.

Još se ne zna od čega je nesretni Albanac točno preminuo, jer se čeka nalaz obdukcije, ali Stožer je u više navrata istaknuo da se radilo o nesretnom slučaju, odnosno da nije preminuo od Covid-infekcije.

Naime, nakon nesreće djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su reanimirati muškarca, no nažalost bezuspješno.

Zatim mu je po protokolu, koji je trenutno na snazi uzet bris, pa je u nedjelju objavljeno da je bio zaražen koronavirusom.

Nalazi obdukcije i točan uzrok smrti bit će naknadno objavljeni, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

BAT donirao 300.000 kuna istarskom Crvenom križu za borbu protiv korone

Bez vode 22. travnja nekoliko ulica u Poreču